Hétvégén erős lehűlés jön

2022.12.16. 08:32

Délutánig tart ki a jó idő, este zivatar érkezhet

Erős széllökések, sok csapadék és hétvégétől lehűlés várható a következő napokban. Péntekre sárga riasztás van érvényben Baranyában zivatar, villámlás és jégeső miatt.

Zs. J. (Forrás: koponyeg.hu)

Fotó: Szakony Attila

Sok csapadékra számíthatunk a következő két nap során. Kezdetben főként eső lesz, de néhol ónos eső sem zárható ki. Péntek estétől az esőt azonban már egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában 

Péntek

Több helyen kiadós mennyiségű eső eshet. A délelőtti órákban lehet átmenenti csapadékszünet. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 3 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz a legenyhébb idő.

Szombat

Északnyugat felől - az erős, néhol viharos északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, de a kb. Futó záporok, majd hózáporok fordulnak elő. Semmit sem melegszik a levegő, erős lehűlés várható.

Vasárnap

Többórás napsütésre számíthatunk, kelet felől átmenetileg megnövekvő rétegfelhőzettel. Nem lesz csapadék. Reggel -7 és -2, délután +3-0 fok közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!