Nem lesz melegünk

2022.12.02. 08:32

Esőre ébredtünk, hétvégére is marad a borult idő

Dél felől beborul az ég, és egyre többfelé várható gyenge eső, szitálás, de a hegyekben havas eső, hószállingózás is várható.

Zs. J.

Fotó: FTiare

A nyugati megyékben télies idővel indult a tél, a következő egy hétben viszont inkább a késő ősz lesz a jellemző több alkalommal esővel, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Péntek

Dél felől beborul az ég, és egyre többfelé várható gyenge eső, szitálás, de a hegyekben havas eső, hószállingózás is várható. +2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat

Túlnyomóan borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös időre számíthatunk. Szitálás, ködszitálás kialakulhat. Reggel +2, délután +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Borult idő lesz, és főleg a Dunától keletre egész nap tartósan megmaradhat a sűrű köd. A Dunántúlon szitálás, gyenge eső, míg keleten ködszitálás fordulhat elő. +4 és +8 fok között alakul a hőmérséklet

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, őszi-téli időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!