Időjárás

2022.12.04. 08:32

Feltámad a szél, délután kisebb eső is kialakulhat

A délkeleti szelet Dunántúlon több helyen kísérhetik élénk, olykor erős széllökések.

Zs. J.

Forrás: pixabay.com

Vasárnap délutántól helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délkeleti szelet a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze délebbi részein több helyen kísérhetik élénk, olykor erős széllökések, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap

Többnyire erősen felhős, párás, reggel ködös lesz az időt. Szitálás, gyenge eső is előfordul. A délkeleti szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő

Nagyrészt erősen felhős, vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon tartósan ködös maradhat az idő. A hőmérséklet 4 és 11 fok köré alakul. A délkeleti szél megélénkül.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, őszi-téli időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A borús idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!