Időjárás

2023.02.01. 08:28

Napsütés is várható ma, csütörtökön jön az újabb csapadék

Szerdán felhős időre számíthatunk, de rövidebb időszakokra az ország legnagyobb részén kisüthet a nap.

Zs.J.

Fotó: OlegDoroshin

Délutánig csak elvétve fordulhat elő jelentéktelen csapadék, délutántól azonban északnyugat, észak felől egyre többfelé elered az eső, de a hegyvidéki területek mellett elsősorban az Északi-középhegységben havas eső, illetve havazás is előfordulhat, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szerda

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan (nagyobb eséllyel a középső tájakon) várható eső, havas eső, a hegyekben hó. A nyugati, északnyugati szél erős lesz. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Továbbra is többször lesz erősen felhős az ég, és északnyugat felől záporok, hózáporok alakulnak ki. Főleg a Dunántúlon tartósabb eső is lehet. Az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte a Dunántúlon, később többfelé várható eső, a hegyekben havazás. Újra viharossá fokozódhat az északnyugati szél. 4 és 9 fok közé enyhül a levegő átmenetileg.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!