Átmeneti idő

2023.03.31. 08:31

Bolondos időjárást ígér április eleje

Emelkedik a hőmérséklet, búcsút intenek a hajnali fagyok, de csak egy átmeneti időre.

Fotó: Peshkova

Hőmérsékleti hullámvasúton jár időjárásunk, ami tavasszal gyakori eset, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint beszámolójukban írták, az éjszaka fagyok súlyos károkat okoztak a gyümölsösökben, elsősorban a csonthéjasokban, főleg a kajsziban. A folytatás hasonló, bolondos, immár áprilisi időt ígér: az átmeneti felmelegedés után újabb lehűlés, több-kevesebb csapadék és a jövő héten újabb fagyok érkeznek.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Péntek

Eleinte változóan, majd délutántól erősen felhős lesz az ég. Késő délutántól északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar is lehet. A délnyugati szél megerősödik. 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat

A nap első felében délen és keleten még többfelé lehet eső, majd északnyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet. Délután záporok, zivatarok (főleg DNy-on) fordulhatnak elő. Megerősödik az ÉNy-i szél. 14-15 fok köré csökken a hőmérséklet.

Vasárnap

Délelőtt erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor. Délután észak felől csökken a felhőzet, de a középső tájakon borongós maradhat az idő - itt további záporok lehetnek. 9-15 fok lesz. Az északias szél élénk lesz.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!