Időjárás

2023.04.01. 08:25

Jövő hét elejére fagyos levegő érkezik

Szeszélyes idővel indul az április, a jövő hét elejére visszatérnek az éjszakai fagyok: -7, -6 fok is lehet.

Zs. J.

Fotó: Löffler P

Szombaton napközben elszórtan várhatók záporok, egy-egy helyen zivatar is. A  szombati legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szombat

A déli órákig a déli területeken még előfordulhat eső; majd felhőátvonulások lesznek, melyekből elszórtan alakul ki zápor, délnyugaton zivatar is lehet. Az északnyugati szél megerősödik. 15-19 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Észak felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar. Erős marad az északi szél, mellyel hidegebb levegő érkezik hazánk térségébe. A maximumok 10-16 fok között várhatók.

Hétfő

Nyugaton és keleten csökken a felhőzet, többórás napsütés valószínű. A középső tájakon ugyanakkor egész nap borongós maradhat az idő, itt zápor, hózápor is előfordulhat. Délután már csak 5-11 fok lesz. Erős, néhol viharos lesz az északi szél.

Kedd és szerda

Mindkét nap reggelén országos fagyra készülhetünk, akár -7, -6 fok is lehet. Egyébként változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A maximumok is csak +9, +10 fok körül alakulnak.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki.

 

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!