Szélre készüljünk

2023.04.15. 08:24

Makacsul tartja magát a borult idő, csak néha láthatunk napot

Reggelre foltokban köd képződhet.

MW

Fotó: Pezzetta Umberto

Szombaton változóan felhős-napos, illetve borongós tájakkal is találkozhatunk, több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délies szél. Hajnalra 1 és 7 fok közé hűlhet le a levegő, délután pedig 12 és 18 fok közötti maximumokra van kilátás.

Vasárnap is sok felhő lesz felettünk, de helyenként napos időszakokra is számíthatunk. Esőre, záporra, egy-egy zivatarra a Dunántúlon és a déli tájakon mutatkozik a legnagyobb esély. Élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmelegebb órákban 14-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

A szórványos csapadékkal átvonuló miatt fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok és alvászavarok is előfordulhatnak, ugyanakkor a keleti, északkeleti tájakon élők kezdetben migrént, tompaságot, dekoncentráltságot és gyulladásos jellegű panaszokat is tapasztalhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a felhős, borongós, esős idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!