Időjárás

2023.04.16. 08:24

Vasárnap is felhős lesz az ég felettünk, de csökken a csapadékhajlam

Vasárnap is felhős, borult időre számíthatunk, de a szombatinál jóval kevesebb csapadékkal. A következő napokban sem várható komolyabb változás.

bama.hu

Fotó: CHOKCHAI POOMICHAIYA

Várható időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap

Az ország nagyobbik délnyugati felén erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Máshol változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő

Kelet, északkelet felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé alakul ki zápor, zivatar (főleg DK-en). Néhol tartósabb eső is lehet. 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. Az ÉK-i szél megerősödhet.

Kedd

Erősen gomolyfelhős marad az ég, ezért szórványosan újabb záporok, zivatarok fordulnak elő. A légmozgás is élénk marad. 15-17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!