Időjárás

2023.04.03. 08:28

Viharos széllel érkezett a hideg levegő

Nyári gumira váltani az előttünk álló héten? Nem a legtutibb ötlet, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Zs. J.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Éjjel hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg újabb hulláma érkezett. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. Az északi szél sokfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat, írta a hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Hétfő

A középső tájakon erősen felhős lesz az ég, és szórványosan várható itt zápor, hózápor. A nyugati és a keleti tájakon hosszabb napos időszakok is lehetnek. Sokfelé lesz erős, néhol viharos az északi szél. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd

Eleinte a Nyugat-Dunántúlon többórás napsütésre számíthatunk, majd délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Tiszántúlon kisebb eső, havas eső is előfordul. Továbbra is erős lesz az északi szél. A fagyos reggel után délutánra 5-11 fok közé enyhül az idő.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő, olykor viharossá is fokozódó erős szél és a helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is, vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!