Időjárás

2023.05.19. 08:21

Elvonultak a felhők, egész hétvégén nyárias időnk lesz

Vége a csapadékos, borongós napoknak, a hétvégén már ragyogó napsütés várható, már-már nyárias meleggel.

bama.hu

Fotó: Evgeny Atamanenko

Várható időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Péntek

Reggelig északnyugaton még előfordul gyenge eső, majd napközben kelet felől mindenütt csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Délután elszórtan fordul elő zápor, vagy zivatar. Erősödik a nappali felmelegedés is: délután már 22 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombat

Sok napsütésre, több helyen már kora nyárias időre számíthatunk. Délután zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. Tovább melegszik az idő: délután már 22-27 fok lesz.

Vasárnap

Többórás napsütés várható, délután gomolyfelhő-képződéssel. Főleg délnyugaton és északkeleten fordul elő zápor, zivatar. Az északkeleti szél élénk marad. 24-25 fok valószínű.

Hétfő és kedd

Sok napsütésre van kilátás továbbra is, és lokálisan előfordulhat mindkét nap zápor, vagy zivatar. Marad a 24-25 fok körüli kora nyárias idő.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!