Időjárás

2023.05.20. 08:33

Ezen a hétvégén már nem fogunk vacogni, gyönyörű, napsütéses időnk lesz

Szombaton ragyogó napsütésre van kilátás, már-már kora nyárias meleg várható térségünkben. A következő napokban sem lesz jelentősebb változás, csak elvétve fordulhat elő csapadék.

bama.hu

Fotó: Ungvari Attila

Várható időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Szombat

Sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly-, a Dunántúlon fátyolfelhőkkel. Esetleg elvétve fordul elő zápor. Az északkeleti, keleti szél megélénkül. Kora nyáriasan meleg idő lesz 25 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap

A többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, melyekből a délutáni óráktól főleg a Dunántúlon alakul ki zivatar, zápor. A keleti szél élénk marad. 23-28 fok valószínű.

Hétfő

A napsütés mellett már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és a délutáni órákban már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Lehűlés azonban nem lesz, marad a 25 fok körüli csúcsérték.

Kedd és szerda

Folytatódik a napos, gomolyfelhős, igazi májusi időjárás. Mindkét nap elszórtan törnek ki zivatarok, fordulnak elő záporok. Marad a kora nyárias, 25 fokos hőmérséklet.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!