Időjárás

2023.05.11. 08:40

Nem ússzuk meg szárazon: esős napok következnek

Csütörtök reggeltől egyre jobban beborul az ég, délutánra pedig a csapadék is megérkezik, de pénteken is marad a borongós, esős idő. A hétvégén csak szombaton szakadozik fel a felhőzet, vasárnap újabb csapadékzóna érkezik térségünk fölé.

bama.hu

Fotó: Christian Mueller

Csütörtök

Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és a délelőtti óráktól egyre többfelé várható eső, záporeső. Északkeleten estig nem lesz csapadék. A keleti, délkeleti szél megerősödhet. 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek

Az erősen felhős égből délnyugat felől több hullámban alakul ki eső, zápor, zivatar. Délen heves zivatar is lehet. Erős maradhat a keleti szél. Mindössze 10 és 17 fok között változik a maximum.

Szombat

Reggel még többfelé lesz eső, majd csökken, gomolyosodik a felhőzet, és kisüt a nap is. Délután záporok, zivatarok fordulnak elő, főleg a Dunántúlon. 16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Délnyugat felől újra beborul az ég, és nyugaton sokfelé, keleten szórványosan valószínű eső, zápor. Több helyen kiadós esőzés lehet. Nagy területen lesz erős a délkeleti szél. 11-19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket. A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!