Időjárás

2023.05.10. 08:39

Szerdán ragyogó napsütésre számíthatunk, csütörtökön elered az eső

Szerdán még sokat fog sütni a nap, azonban csütörtökön már csapadékosabb időre kell számítanunk.

bama.hu

Fotó: Evgeny Atamanenko

Várható időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Szerda

Sok napsütésre számíthatunk, majd nyugaton késő délutántól növekedni kezd a felhőzet. Nem lesz csapadék. A délkeleti szél megerősödik. 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet csúcsé

Csütörtök

Napközben délnyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak DNy-on, majd egyre többfelé ered el az eső. A DK-i szél továbbra is erős lesz. 15-20 fok valószínű.

Péntek

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől több hullámban érkezik eső, zápor. Néhol zivatar is kitörhet. Élénk lesz a keleti szél. 10 és 17 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szombat

Reggelig szórványosan, napközben átmenetileg kevesebb helyen fordul elő eső, zápor. Délután némi napsütés is lehet. A délkeleti szél élénk lesz.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!