Időjárás

2023.05.16. 08:55

Továbbra is a víz az úr – kedden is leszakad az ég

Még marad az eső. A Dunántúlon és északon sokfelé, máshol csak szórványosan várható eső, zápor, zivatar.

Zs. J.

Alapvetően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk kisebb-nagyobb szakadozásokkal. Több hullámban várható csapadék, kiadósabb mennyiségre a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk. Beágyazott zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket elsősorban intenzív csapadékhullás kísérhet. Az északkeleti szél helyenként megerősödhet, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (koponyeg.hu)

Kedd

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon és északon sokfelé, máshol csak szórványosan várható eső, zápor, zivatar. ÉNy-on kiadós esőzés lesz. 14-21 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél több helyen lesz erős.

Szerda

Nyugaton borongós marad az ég, kisebb eső továbbra is előfordul. Máshol átmenetileg kisüt a nap, majd késő délutántól több helyen alakul ki zápor, zivatar. A Duna-Tisza-közén felhőszakadás és jégeső is lehet. 15-20 fok lesz. Az északnyugati szél megerősödik.

Csütörtök

Erősen felhős, vagy borult, szürke idő valószínű. Délelőtt sokfelé, délután már csak elszórtan valószínű eső, zápor. Gyenge lesz a légmozgás. 12-17 fok ígérkezik.

Péntek

Nyugaton erősen felhős marad az ég, míg keleten már egyre nagyobb területen süt ki a nap. 15 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!