Időjárás

2023.05.21. 08:23

Vasárnap folytatódik a napsütéses, kora nyárias idő

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A szél jobbára mérsékelt marad. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű, de néhol akár a 29 fokot is elérhetjük – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

bama.hu

Fotó: Unger Tamás

Várható időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap

Sok napsütésre, kellemes kora nyárias időre számíthatunk. Délután főleg a déli tájakon előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfő

A többórás ragyogó napsütést délután gomolyfelhők zavarják, és ismét elsősorban a déli területen valószínű zápor, zivatar. 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

Eleinte sok napsütés lesz, majd délután északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zivatarok, záporok érkeznek. Estétől az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22-28 fok várható.

Szerda és csütörtök

Változóan gomolyfelhős időre van kilátás, és mindkét nap szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. 20-25 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Orvosmeteorológia (forras: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Kora nyárias, kellemes hőmérsékletű időre számíthatunk. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!