Időjárás

2023.05.04. 08:28

Záporeső zavarhatja meg a csendet

Délután egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat.

Zs. J.

Fotó: Havran Zoltán

A felhőzet gomolyosodását követően sok napsütés várható, több gomolyfelhő a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti felén képződhet. Délután egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat - nagyobb eséllyel a délkeleti, keleti határvidéken. Az északias szelet Borsodban és a Zemplén térségében erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő, írta az előrejelzésében az Országos Meteorológia Szolgálat.

Várható időjárás (forrás: koponyeg.hu)

Csütörtök

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Csak néhol fordulhat elő zápor. Az északi szél mérsékelt marad. 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek

A sok napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, ám ezekből nem fordul elő csapadék. Kellemes, 20 fok körüli tavaszi időnk lesz.

Szombat

A napos reggel után nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Az ország északi, északnyugati felén várható zápor. Marad a 20 fok körüli maximum.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!