Időjárás

2023.05.03. 08:32

Zivatarra figyelmeztetnek az időjósok

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, délutántól zivatarok érkezhetnek, akár jégeső is eshet.

Zs. J.

Fotó: Timmy.Tran photo

Délután, este főként az ország középső és déli, délkeleti részén labilizálódik a légkör. A záporok mellett helyenként zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket rövid idő alatt jelentősebb (esetleg 20 mm-t meghaladó) csapadék, szélerősödés, kisebb méretű jég kísérhet.

Várható időjárás (forrás: koponyeg.hu)

Szerda

Erősen felhős lesz az ég, az Alföldön hosszabb napos időszakokkal. Eleinte főleg a Dunántúlon és északon lehet eső, zápor, majd estefelé a Dél-Alföldön zivatarok törhetnek ki. Az északnyugati szél megerősödik. 19-20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Többórás napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Csak elvétve fordulhat elő zápor. 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Péntek

Fátyol- és gomolyfelhők szűrik a kellemes májusi napsütést. Nem lesz eső. A szél is gyenge marad. A maximum 20 fok körül valószínű.

 

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!