Zápor, zivatar

2023.06.02. 08:28

A napsütés ellenére ajánlott esernyőt is vinni magunkkal

bama.hu

Fotó: Laufer László

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan - kisebb számban északon - pattanhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések. A hőmérséklet délután 26 és 31, késő este 18, 24 fok között között alakul.

Szombat

Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9, 15 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között valószínű.

Vasárnap

Gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk, majd helyenként meg is vastagodhat a felhőzet, és záporeső, zivatar is előfordulhat, átmeneti szélerősödéssel. A hajnali 6, 14 fokról 22 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!