Időjárás

2018.02.18. 09:52

Egyelőre nem okoz gondot a havazás

A fő- és mellékutak burkolata jellemzően vizes, de vannak latyakos, hókásás szakaszok is – adta hírül az Útinform.

bama.hu

Langenhagen, 2018. január 17. Esernyõt tartó nõ gyalogol a sûrû hóesésben az észak-németországi Langenhagenben 2018. január 17-én. (MTI/AP/DPA/Holger Hollemann)

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Holger Hollemann

Eddig nem adott az átlagosnál több munkát a tűzoltóknak, és egyelőre nem okoz komoly közlekedési nehézségeket a csapadék, amely változó halmazállapotú az országban. Az Útinform tájékoztatása szerint az Északi-középhegységben már elállt a havazás, az Alföld és a Dunántúl nagy részén még szállingózik a hó, csak elszórtan havazik, a déli határ mentén pedig havas eső esik. A látási viszonyok mindenütt kielégítőek.

A gyorsforgalmi utak burkolata mindenhol vizes vagy nedves. A fő- és mellékutak burkolata is jellemzően vizes, de latyakos, hókásás szakaszokra átmenetileg lehet még számítani az Észak-Dunántúlon, a Bükkben és Börzsönyben valamint az északkeleti országrészben. Az időjárás miatt sehol sem vezettek be korlátozást az utakon és elzárt települések sincsenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!