megpróbálta

2018.01.18. 11:26

Levelet hozott (volna) a posta: kábszert adott fel egy férfi

Postán akart bódítószert küldeni egy szigetvári férfi. A Budapesten feladott borítékok egyike azonban kiszakadt, a postások gyanúsnak találták. A zsaruk akkor fogták el a feladót, amikor a következő küldeményeket akarta postázni – írja a Zsaru Magazin.

Órákon át tartott a helyszínelés a pályaudvaron (fotó: Dunántúli Napló)

Hajnalban akarták útjára indítani az előző napon feladott leveleket a Budapest, Baross téri postahivatal munkatársai december 21-én. A műszakvezetőnek 1 óra 25 perckor jelezte az egyik postás, hogy megrongálódott az egyik boríték, és furcsa anyag szóródott ki belőle. A postások éltek a gyanúperrel, hogy valaki drogot adott fel, ezért azonnal rendőrt hívtak.

– A szakértők előzetes véleménye szerint a borítékból kiszóródott anyagmaradványban az AMB-FUBINACA elnevezésű, a büntető törvénykönyv alapján új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyület volt kimutatható – elemezte Dobó Zsófia törzsőrmester, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. – A levélről kiderült, hogy azt egy budapesti férfi nevében adták fel, 18,7 grammnyi anyag volt benne. A postai nyilvántartás szerint a feladó további 142 borítékot postázott előző nap, melyek a mérlegeléskor összesen 2938 grammot nyomtak. Ezek a levelek – mivel nem ajánlott küldeményként szerepeltek – nem voltak nyomon követhetők, de feltehetőleg ugyan­azt tartalmazták, mint a megsérült boríték.

A józsefvárosi zsaruk megállapították, a feladóként megjelölt név és cím is hamis. Úgy vélték, a feladó nem tudhat arról, hogy egyik borítékja megbukott, továbbra is ilyen módon fogja feladni a küldeményeit, ezért figyelni kezdték a postahivatalt. Nem kellett sokáig várniuk, még aznap 14 órakor jelezték a levélfelvevők, hogy megjött az a férfi, aki december 20-án postára adta a 143 borítékot. Ezúttal 39 küldeményt akart feladni, ezek összesen 789 grammnyi anyagot rejtettek.

– A szakértők az egyik ellenőrzött borítékban egy másik fajta, úgynevezett 5F-MDMB-PINACA elnevezésű, szintén új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyületet mutattak ki – folytatta a nyomozó. – A helyszínen elfogtuk a feladó B. Mihályt (35), aki annyira nem volt együttműködő, hogy még a valós budapesti tartózkodási helyét sem adta meg a rendőröknek. Mivel feltehető volt, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítékok megsemmisítésével, a tanúk befolyásolásával nagyban megnehezítené a nyomozás lefolytatását, illetve újabb bűncselekményeket követne el, a bíróság az ellene új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban december 23-án elrendelte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában