krimi

2018.01.15. 07:00

Hazagyalogolt, miután megerőszakolta két testvér

Az év harmadik hetében is folyamatosan tartanak tárgyalásokat a megye bíróságain, ezúttal is a közvélemény érdeklődését leginkább kiváltó ügyekről adunk körképet. Az esetek között szerepel annak a testvérpárnak az ügye, akiket szexuális erőszakkal gyanúsítanak, de az a férfi és nő is a vádlottak padján ül, akik nem éppen szülői szeretettel gondozták a nő korábbi élettársi kapcsolatából származó kisgyermekét.

HLB

Szerdán folytatódik a pécsi járásbíróságon annak a testvérpárnak az ügye, akik még 2016 májusában rángattak be autójukba egy nőt Pécsen, majd megerőszakolták. Amint arról lapunk is beszámolt, a novemberben kezdődött perben a két férfit azzal vádolják, hogy Kertvárosban egy este kocsijukból megszólítottak egy nőt, felajánlva, hogy szexuális kapcsolatot létesítenek vele, ám ezt a sértett visszautasította. Ekkor a két férfi a hajánál és kabátjánál fogva autójukba tuszkolták a nőt, akik vasasi lakóhelyükre vitték, majd erőszakot követtek el rajta.

A nőnek másnap reggel sikerült kereket oldania, amikor látta, hogy nem figyelik. A Rákóczi útig gyalogolt, busszal hazament, majd feljelentést tett a rendőrségen. Azóta kiderült, hogy az egyik vádlott enyhe fokú mentális retardációban szenved.

Egy élettársi kapcsolatban élő párt kiskorú veszélyeztetésével vádolják. A vádirat szerint az anya új kapcsolatot létesített az elsőrendű vádlottal, ami a rossz hatással volt a nő korábbi viszonyából származó kisgyermek viselkedésére, akit még pszichológus is kivizsgált. Az óvodai nevelők többször láttak foltokat, horzsolásokat a gyerek nyakán és orrán, amiről a kicsi azt vallotta, hogy azokat otthon szenvedte el a férfi bántalmazásainak következtében. Ráadásul a nevelőapa az óvoda területén is rendszeresen gúnyolta és provokálta a gyereket.

Előfordult, hogy az óvodában a kisgyermeken fojtogatás nyomait látták a pedagógusok, utóbb pedig egyik fogát is kiverte. A vád szerint a szülők veszélyeztették a gyermek testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését és egészségét.

Egészségügyi termék meghamisításával és más bűncselekményekkel vádolják azt a férfit, aki kábítószerrel és egyéb tablettákkal, ampullákkal bukott le. A vád szerint a férfi két, LOVE és PEACE feliratú táblákat adott egy fiatal nőnek, akinél a rendőrök nem sokkal később egy közúti ellenőrzés során megtalálták a drogot.

Hamarosan a férfi kocsiját is megállították a zsaruk, amelyben kilenc, drogot tartalmazó tablettát, valamint egy tucat potencianövelőt találtak. A férfi által működtetett testépítő szalonban ezután több mint félezer tablettát és csaknem másfél száz injekciós ampullát foglalt le a hatóság. Az üzletben talált anabolikus szteroidokat, antiösztrogéneket és potencianövelőket tartalmazó készítmények alkalmazása orvosi felügyelet igényel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában