krimi

2018.03.05. 07:00

Szennyvízaknába fulladt egy nő egy villánykövesdi sertéstelepen

A bíróságokon az év tizedik hetében is sem tétlenkednek a szakemberek, igaz, a Pécsi Törvényszék előzetes tájékoztatása szerint két ügy kaphat kiemelt figyelmet. Az egyikről már korábban is beszámoltunk: egy férfi prostituált támadta meg kliensét, kevesellve a szolgáltatásáért járó fizetséget. Ám megkezdődik annak a cégvezetőnek a pere, aki ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat.

HLB

Csütörtökön kezdődik a tárgyalása a siklósi járásbíróságon annak a nőnek a pere, akit egy villánykövesdi sertéstelep vezetőjeként gyanúsítottak meg egy másik nő halála miatt. A telep vezetőjeként dolgozó vádlott nő feladatai közé tartozott a farm működtetése, karbantartása és a dolgozók munkájának irányítása.

A vád szerint eme minőségében nem biztosította megfelelően a szennyvízülepítő aknákat és a fedőlapokat, illetéktelen személyek is a közelükbe tudott jutni, nem gondoskodott az aknafedlapok megbízhatóságáról, karbantartásáról, javításáról, a szükséges cseréről, azok elkerítéséről, s biztonsági jelzések sem figyelmeztettek az esetleges balesetveszélyre.

Ezért történhetett meg, hogy az áldozat, egy másik nő 2016 decemberében átmászott a sertéstelep kerítésén és ráállt az egyik szennyvízürítő aknát befedő korhadt, hiányos deszkalapokra. Azok nem bírták el a súlyát, a nő az aknába zuhant és belefulladt a szennyvízbe.

Pécsen folytatódik annak a férfi prostituáltnak a pere, aki ellen egyebek mellett rablás miatt indult eljárás. Amint arról korábban már beszámoltunk, a férfi kevesellte az általa nyújtott orális szolgáltatásért járó pénzt, ezért porral oltóval támadta meg ügyfelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában