krimi

2018.03.13. 12:37

Vadorzót kaptak el a szentegáti erdőben

A Szigetvári Rendőrkapitányság és a Mecsekerdő Zrt. szakszemélyzete rendszeres közös járőrözése keretében a szentegáti erdőből származó, jelentős mennyiségű hullott agancsot és gímszarvas trófeát talált egy házkutatás során.

bama.hu

Szécsény, 2015. szeptember 12. Trófeák a vadászati kiállításon Szécsényben, a Kubinyi Ferenc Múzeumban az országos vadásznapon 2015. szeptember 12-én. MTI Fotó: Komka Péter

Február 1-től erdőlátogatási tilalom van érvényben a szentegáti erdőben. Tekintettel erre a tilalomra, valamint az erdővagyon megóvására, a Szigetvári Rendőrkapitányság rendőre egy korábbi megállapodás alapján az erdőgazdaság szakszemélyzetével rendszeresen közös járőrözéseket hajt végre az érintett területen.

Február 27-én gyanús személyt észleltek az erdőben, aki miután észrevette őket, menekülni próbált. Hamarosan sikerült elfogni a közeli faluból származó embert. Az eljárás során a rendőrség házkutatást tartott nála, melynek során számos hullott agancsot, valamint egy gímszarvas trófeát találtak a férfi házában, melynek eredetéről bevallotta, hogy a szentegáti erdőből származnak.

A hullott agancs mennyisége 13,54 kg, a trófea súlya 9,45 kg, melyet átadtak a tulajdonos Mecsekerdő Zrt. részére. Az elkövető ellen a rendőrség eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában