Berágott

2018.07.11. 09:38

Balhézott a közterület-felügyelővel, elítélték

A Pécsi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 120.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit, aki tiltott helyen parkolt, majd balhézott egy közteressel.

bama.hu

Akcióban a közterület-felügyelők - a fizetős parkolókat nem ők ellenőrzik

 

A bíróság közlése szerint 2016. októbert 10-én reggel a vádlott egy pécsi rendelőintézet parkolójában parkolt egy olyan helyen, ahol mindkét irányból behajtani tilos jelzőtábla van elhelyezve. A vádlott a behajtáshoz engedéllyel nem rendelkezett.

A sértett közterület felügyelő a vádlott gépkocsijának ablaktörlője alá egy 30.000 forintról szóló közigazgatási bírságot tartalmazó értesítést helyezett. Röviddel ezt követően, a vádlott – gépkocsiját már vezetve – megállt a sértett mellett és indulatosan kiabálni kezdett vele, őt szidalmazta a bírság miatt.

A sértett tájékoztatta a vádlottat, hogy a közigazgatási bírság díja határozott, azt nem ő állapítja meg. Ekkor a vádlott kiszállt a gépkocsiból, a sértett kabátját a mellkasán megragadta, többször megrázta és kiabált a sértettel.

Amikor a sértett rászólt, a vádlott elengedte. A sértett nem sérült meg.

A Pécsi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 120.000 forint pénzbüntetésre ítélte, a döntés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában