gyilkosság

2018.11.27. 07:00

A kibírhatatlan szag vezetett nyomra – egy hónapig pokrócba tekerve hevert a halott

Megosztotta a lakását későbbi gyilkosával a befogadó férfi, ez vezetett a tragédiához. Az eltűnt férfi hiányát környezetéből már korábban is jelezték.

Zs. J.

Hétfő délelőtt néma csend vette körül a házat a Mohácsi úton, semmi nem árulkodott arról, hogy nemrégiben gyilkosság történt a helyszínen. Szombat este más volt a helyzet. Egymás után érkeztek a szirénázó rendőrautók. Bűnügyi helyszínelők vették körül, és zárták le a területet. Mint arról a bama.hu elsőként beszámolt vasárnap hajnalban, egy hatvanegy éves férfi késsel leszúrt egy ötvenhét éves férfit. Mint a rendőrségi közleményből kiderült, a gyilkosság még október 22-én történt. A holttestet a férfi egy szőnyegbe csavarta, és így hagyta a lakásban.

FRISSÍTÉS: A Pécsi Járásbíróság november 27-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapra emberölés bűntette miatt.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetőleg jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem biztosítható.

A végzés ellen fellebbezést nem jelentettek be, így az végleges.

Ennek a Mohácsi úti ingatlannak az udvarában történt a tragédia

Hétfőn megpróbáltunk utánajárni, hogy mi is történhetett azon a végzetes napon. Az 57 éves férfi korábban összebarátkozott a 61 éves férfival, akinek felajánlotta, hogy költözzön hozzá. Október 22-én együtt italoztak a lakásban, majd összevesztek és a vita hevében a 61 éves férfi kést ragadott, és vitapartnerébe döfte, aki belehalt a sérülésbe.

Úgy tudjuk, jó pár héttel ezelőtt már jelezték a rendőrségen, hogy rég nem látták az idős férfit. A járőrök ki is érkeztek a megadott helyszínre, a Mohácsi útra. Többször csengettek, ám senki nem nyitott ajtót, így elhagyták a helyszínt. Mert akkor még nem lehetett tudni, hogy bűncselekmény történt, mást nem is tehettek. Szombaton újabb bejelentés érkezett, de ekkor már a kibírhatatlan szagra panaszkodtak. A kiérkező rendőrök ekkor találták meg a holttestet a lakásban.

A gyanú a 61 éves lakótársra terelődött. Úgy tudjuk, korábban sokan állították meg az utcán a férfit, hogy hová lett a barátja, mert rég nem látták. Ilyenkor mindig más-más történettel állt elő. Volt akinek azt mondta, hogy Szentlőrincen látták, volt mikor arról beszélt, hogy Németországba utazott, és várhatóan nemsokára hazaérkezik.

A 61 éves férfi a rendőrségi kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett – emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Címkék#gyilkosság
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában