baleset

2018.11.24. 08:13

Árokba sodródott egy gyorshajtó Baranyában

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki túllépte a megengedett sebességet, majd balesetet okozott Egyházaskozáron.

bama.hu

Közúti baleset okozása miatt folytatott büntetőeljárást a Komlói Rendőrkapitányság egy 24 éves nagymányoki férfi ellen, aki január 28-án délután okozott balesetet Egyházaskozár belterületén. A megalapozott gyanú szerint a férfi Szászvár irányából Mágocs irányába közlekedett gépkocsijával, majd összeütközött egy másik autóval, amely az úttesten akart megfordulni. Az ütközést követően a gyanúsított az úttest melletti vízelvezető árokba sodródott gépkocsijával, a másik autó pedig a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávban állt meg, vezetője súlyos sérülést szenvedett a baleset során.

A nyomozás során az igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a férfi a sebességhatár betartása esetén meg tudott volna állni gépkocsijával, hogy elkerülje az ütközést az úttesten megforduló járművel, azonban a megengedett 50 kilométer/óra sebességet jelentős mértékben túllépve, 95-100 kilométer/órával közlekedett autójával az ütközés előtt.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában