krimi

2018.11.06. 13:03

Elítélték az egyetemistát leütő biztonsági őröket

A Pécsi Törvényszék november 6-án kihirdetett határozatával a Pécsi Járásbíróság ítéletét annyiban változtatta meg, hogy a vádlottak büntetett előéletéhez fűződő joghátrányok alól történő előzetes mentesítésre vonatkozó rendelkezését mellőzte, míg a kiszabott büntetésre – M. A. elsőrendű és K. G. másodrendű vádlottakat az elsőfokú bíróság társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt 4-4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását mindkét vádlott vonatkozásában 2 év próbaidőre felfüggesztette – vonatkozó részében helybenhagyta.

bama.hu

Az elsőrendű és másodrendű vádlott férfiak biztonsági őrként dolgoztak 2015. december 30-án Pécsen, a sportcsarnokban megtartott rendezvényen. Éjjel 22 óra és 22 óra 30 perc között, a férfi mosdóból általuk észlelt zajokat ellenőrizték a vádlottak, amikor egymás tevékenységéről tudva, közösen, előbb a mosdóban, majd az alagsori folyosón bántalmazták a záráskor még ott tartózkodó sértettet úgy, hogy míg a másodrendű vádlott lefogta a sértettet, addig az elsőrendű vádlott több alkalommal, ütéseket mért a sértett fejére.

A bántalmazás miatt a sértett a fején szerzett többszörös sérüléseket, melyek közül négy fogának törése nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés.

Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában