krimi

2019.01.28. 07:00

Majdnem elgázoltak egy közterület-felügyelőt Pécsen

Nem szünetel a bírósági munka ezen a héten sem, továbbra is folyamatosan tárgyalják a büntetőügyeket a megyében. Csütörtökön előkészítő ülést tartanak a Pécsi Járásbíróságon abban a perben, amelyben a vádlottat hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak, miután majdnem elgázolt egy intézkedő közterület-felügyelőt Pécsen.

HLB

A vádirat szerint két közteres végezte munkáját tavaly februárban a pécsi belváros egyik – behajtásiengedély-köteles – a kereszteződésében, ahol ellenőrizték a területen lévő autókat. A vádlott az általa használt – nem saját tulajdonú – autójával közlekedett, amikor az egyik felügyelő karjelzéssel megállásra szólította fel. A sofőr azonban nem állt meg, sőt, gázt adva elhajtott, a közteresnek úgy kellett félreugrania a kocsi elől.

De épphogy megúszta, mivel bár elveszítette egyensúlyát, jobb könyökével megtámaszkodott az autó szélvédőjén, majd ellökte magát a járműtől, így úszta meg ép bőrrel a kalandot.

A szigetvári járásbíróságon folytatódik azoknak a fiatalkorú lányoknak az ügye, akik többször is bántalmazták társaikat egy gyermekotthonban.

Ítélet várható szerdán Pécsen abban a perben, amiben a vádlott miatt meghalt egy autós Pécsen egy balesetben. A vád szerint a vádlott nagy sebességgel közlekedett kocsijával egy két évvel ezelőtti nyári estén a Szigeti úton a Kórház tér felé, amikor a piros jelzés ellenére behajtott a Hungária út és a Petőfi utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő másik kocsival.

A karambol során a vétlen autós nekicsapódott az útpadkának, kidöntötte a jelzőlámpát, fejtetőre borult, nekiütközött egy házfalnak, majd elsodort egy gyalogost. A vétlen kocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában