Megoldotta okosba

2019.06.20. 15:04

Forgalmit hamisított egy pécsi autókereskedő

A Pécsi Járásbíróság a csütörtökön megtartott előkészítő ülésen közokirat-hamisítás bűntette miatt százezer forint pénzbüntetésre ítélt egy pécsi autókereskedőt, aki meghamisított egy forgalmi engedélyt.

bama.hu

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott autókereskedést üzemeltetett a pécsi Vásártér könyékén, ahol ismerőse is gyakran árult gépjárművet.

Utóbbi 2016 májusában azzal kereste fel a vádlottat, hogy gépjárművét műszaki vizsgáztassa le, melynek költségét később kifizeti, ezzel egyidejűleg átnyújtotta a vádlottnak a gépjármű forgalmi engedélyét.

A vádlott felháborodott a kérésen, mivel ismerőse ezen felül is tartozott neki 15.000 forinttal. A vádlott az átvett forgalmi engedélybe beleírta, hogy a jármű műszaki engedélye 2018. június 3. napjáig érvényes.

Ezt követően közölte, hogy: „nulla fizetségért ennyit tudok intézni„ és visszaadta a forgalmi engedélyt.

2016 nyarán aztán a fentiek szerint meghamisított forgalmi engedélyt közúti ellenőrzés során az intézkedő rendőröknek átadta és lebukott.

A vádlott azzal, hogy a gépjármű forgalmi engedélyébe valótlan adatot rögzített a közokirat tartalmát meghamisította.

Az előkészítő ülésen a vádlott bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ítélet jogerős.

Képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában