előzetesben pihenhet

2019.06.12. 16:50

Távolsági buszon rámolta ki az alvó idős férfit

A Pécsi Járásbíróság szerdán egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását kifosztás megalapozott gyanúja miatt.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi 2019. június 9. napján 15.00 és 16.00 óra között a Pécs és Komló között közlekedő távolsági autóbuszjáraton utazott Komlóra. Az utazás során kihasználta, hogy a mellette ülő 85 éves sértett időskorából fakadóan fáradt volt és elaludt, és az alvó sértettnek a földön, a lábánál tartott táskájából kivette a pénztárcáját, amelyből magához vette a benne lévő 170.000 forintot. Ezután a pénztárcát a sértett és a saját helyénél hátrébb lévő, az utolsó sor előtt a földre letette.

A sértett észlelte a pénztárcájának eltűnését és a buszvezető segítségével értesítette a rendőrséget. A nyomozó hatóság tagjai a gyanúsítottól 122.705 forintot foglaltak le.

A gyanúsított a cselekményével 47.295 forint kárt okozott, amely nem térült meg. A lopás feltételezett elkövetője mindezek alapján megalapozottan gyanúsítható védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettével.

A fenti cselekményt a büntetett előéletű gyanúsított más büntetőügyekben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések próbaideje és ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

A kiszabható szabadságvesztés mértékére, továbbá a két felfüggesztett szabadságvesztés elrendelésének lehetőségére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne. A gyanúsított jövedelmi-vagyoni viszonyaira figyelemmel a bűnismétlés veszélyére is lehet következtetni.

Mindezek alapján az elsőfokú bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése végleges.

Címkék#lopás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában