Pécsi Járásbíróság

2019.09.16. 16:49

Kábítószert adott el fiatalkorú barátnőjének, elrendelték a letartóztatását

A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során különböző anyagmaradványokat és fecskendőket is találtak.

bama.hu

A Pécsi Járásbíróság szeptember 15-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított március 1. és június 16. között egy baranyai településen volt barátnőjének – aki akkor még a 18. életévét nem töltötte be -, több alkalommal marihuánát adott, továbbá augusztusban és szeptemberben további két személynek adott el marihuánát. A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során különböző anyagmaradványokat, fehér porkristályt, injekciós fecskendőket, digitális mérleget, cigarettacsikket foglalt le a nyomozó hatóság.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tételének felső határa 15 év szabadságvesztés.

A bíróság álláspontja szerint alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, illetve az eljárásban résztvevő más személyeket befolyásolná, megfélemlítené, tárgyi bizonyítási eszközöket, elektronikus adatokat semmisítene meg szabadlábon hagyása esetén.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!