döbbenetes állapotok

2019.11.25. 07:00

Kutyák horrorkörülmények között: már állatkínzás miatt nyomoz a rendőrség

Nyolc német juhászkutyát sikerült megmenteniük az állatmentőknek, kettő már gazdára is talált.

Zsigmond József

Múlt héten számoltunk be a Pécs–Somogy határában élő, egykor híres ebtenyésztőről, aki horrorkörülmények között tartotta évek óta a kutyáit. Az iszonyatos állapotokról a helyiek a gombai (Pest megye) Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt értesítették, és kértek tőlük segítséget. Azóta a nyolc életben maradt német juhászkutya az állatmenhelyre került, kettő már gazdára is talált.

– Régóta foglalkozom kutyamentéssel, de ilyen állapotokat, amilyenek itt fogadtak minket, még nem tapasztaltam soha – mondta az alapítvány munkatársa a minap lapunknak.

Rothadó hús szaga terjedt a környéken, mikor az állatmentők a helyszínre értek. Az elhanyagolt kennelek előtt ládák, dobozok, papírok hevertek szanaszét. Sajnos volt olyan eb, amelyik nem élte túl. Az elhullott állatok tetemeit, mint az alapítvány munkatársa elmondta, fel kellett tépni a padlóról.

A megmentett kutyák – korábban értékes tenyészkutyák voltak – iszonyatos állapotban kerültek az alapítván telephelyére, alig érték el a 16 kilót. Rögtön orvosi kezelést kaptak, és amint a sajtóban híre ment a horrortanyának, sorban érkeztek a felajánlások a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványnak. Szükség is van rá, hiszen, mint az alapítvány a saját közösségi oldalán írta: olyan kutyákról van szó, akiknek a lelke legalább annyira sérült, mint a legyengült testük.

Az alapítvány mindenképpen végig akarja vinni az ügyet, emiatt feljelentést tett a rendőrségen. Az ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság állatkínzás elkövetése miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Segítség kell

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány tíz év alatt több mint kétezer német juhászkutyát mentett meg. Önkéntesen látják el a munkájukat, sokan tanulás, munka mellett végzik az állatmentést. Az alapítvány szívesen fogadja a segítséget (pénz- és tárgyi adományt), amivel még több kutyát tudnak megmenteni és szerető gazdához eljuttatni. További részletek itt érhetők el: nemetjuhaszmentes.com, telefonszám: 06-30/3416-716, e-mail:[email protected].

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában