nyomozás

2019.11.28. 08:23

Pécsi rablás: miért nem közölték a fantomképet?

Egy hete keresik azt az idős, sántikáló férfit, aki kirabolt egy Takarékbankot Pécsen a Komlói úton.

Zs. J.

Információink szerint a bankrabló hárommillió forintot zsákmányolt. A rendőrök a rablás után nagy erőkkel keresték az elkövetőt, még aznap lezárták a Pécsről kivezető utakat, az autókat ellenőrizték, megnézték a csomagtartót is. Úgy tudjuk, a férfi sántikálva ment be a takarékszövetkezetbe szájmaszkkal az arcán, majd az egyik pulthoz lépett és átadott egy papírt, melyre az volt írva, hogy fegyver van nála és a bevételt követeli. Az ügyintéző átadta a pénzt, és a bankrabló sietve – kettesével vette a lépcsőfokokat – távozott. A rendőrség annyit közölt, hogy egy 60–65 éves férfit keresnek, aki valószínűleg sántított.

A hétvégén az egyik tévécsatorna közölte, hogy egy a Komlói úton lakó idős férfihez kopogtattak be a rendőrök. Mint a riportban elhangzott, azért lett gyanús a férfi, mert volt fegyvertartási engedélye, sántikált és idősebb volt. Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, hogy szabályszerűen jártak-e el. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy a rendőrség a nyomozási cselekményeket minden esetben a hatályos jogszabályi követelményeknek megfelelően hajtja végre.

Szerettük volna megtudni, hogy miért nem adnak ki fantomképet az elkövetőről, ha már a bank kamerája rögzítette a rablót, vagy miért nem írnak ki nyomravezetői díjat. Erre azt a választ kaptuk, hogy az elkövető felkutatása továbbra is folyamatban van. Egyben tájékoztatták lapunkat, hogy a felderítés módszereiről felvilágosítást nem kívánunk adni. Amennyiben az esettel kapcsolatban felmerül olyan információ, amely megosztható a nyilvánossággal, akkor arról beszámolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában