krimi

2020.01.16. 15:41

Majdnem elütöttek egy közterület-felügyelőt Pécsen

A Pécsi Járásbíróság a január 16-án megtartott tárgyaláson egy vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és közúti veszélyeztetés bűntettében bűnösnek mondta ki, ezért a bíróság 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette – közölte a Pécsi Törvényszék.

Akcióban a közterület-felügyelők - a fizetős parkolókat nem ők ellenőrzik

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett férfi és társa közterület-felügyelőként dolgoznak, szolgálatuk során egyenruhát viselnek. A közterület felügyelők 2018. február 9-én Pécsen, a belváros egyik – behajtásiengedély-köteles – kereszteződésében ellenőrizték az engedélyek érvényességét. A vádlott egy általa használt – de más személy tulajdonában álló – személygépkocsival a délelőtti órákban az ellenőrzött terület felé közlekedett, ennek során a sértett karjelzéssel megállásra szólította fel. A vádlott a gépkocsival a jelzés ellenére nem állt meg, hanem gázt adva tovább hajtott, amelynek következtében az intézkedés közben lévő közterület-felügyelőnek a gépkocsi elől el kellett ugrania. A sértett emiatt egyensúlyi helyzetéből kibillent, a jobb könyökével megtámaszkodott a gépkocsi szélvédőjén, ezután ellökte magát a gépkocsitól, majd a vádlott tovább hajtott. A sértett és társa a gépkocsi után futottak, de nem érték utol.

A vádlott magatartásával a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában