Brutális

2020.02.24. 14:38

Hűvösre tett a bíróság egy komlói rablót

A Pécsi Járásbíróság hétfőn egy hónapra elrendelte egy gyanúsított letartóztatását rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

bama.hu

A rendelkezésére álló adatok szerint 2020. február 20. napján 21 óra körüli időben egy komlói gyógyszertár előtt a járdán a gyanúsított férfi – előzetes szóváltás nélkül – kitépte a sértett férfi kezéből a szatyrát, és azt a földre dobta, majd a sértettet combon rúgta és a földre lökte. Ezt követően a gyanúsított a földön fekvő sértett combját és csípőjét még öt-hat alkalommal megrúgta.

Amikor a gyanúsított felhagyott a bántalmazással, a még földön fekvő sértett kabátja belső zsebéből elővette a pénztárcáját, abból kivett mintegy 23.000 forint készpénzt, majd a tárcát visszarakta eredeti helyére, és a készpénzzel, valamint a szatyorral – amelyben egy kolbász, kettő darab gyertya, egy többfunkciós zsebkés, egy kenyér, valamint különböző ruhaneműk voltak – együtt a helyszínről távozott.

A bántalmazás következtében sértett csípőcsontja eltört, ezért műtéti beavatkozásra szorul.

Figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére, megalapozottan lehet arra következtetni, hogy a büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsított ismeri a sértettet, megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban részt vevő személyek megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!