VIDEÓ

2020.02.12. 10:09

Lekapcsolták a baranyai „kertészeket”, akik kannabiszt nevelgettek

A Mohácsi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat két baranyai férfi ellen, akik otthonukban termesztettek kábítószert.

A vádlottak egyike egy baranyai faluban egy kültelki tanyán termesztett kábítószer növényt, kannabiszt. A tanya területén termesztett összesen 70 tő kannabisz növény neveléséhez szükséges magokat a vádlott még 2018. év elején az interneten vásárolta.

Így csapott le rájuk a rendőrség:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=dkO05tZvj7U&feature=emb_logo

A férfi a tanyája mellett a lakóhelyén kábítószer termesztésére alkalmas helyiséget alakított ki. Az ingatlanon álló mellékhelyiségben, illetve a ház földszintjén nátriumlámpákat helyezett el, valamint a növény termesztéséhez szükséges szellőztetést alakított ki. A férfi lakásán és a tanyáján 2018 szeptemberében került sor házkutatásra, melynek során 70 tő kannabiszt, leszüretelt, kiszárított növényeket, valamint a termesztéshez szükséges berendezéseket foglaltak le.

Az ügy másik vádlottja Ausztriában vásárolt 10 db kannabiszmagot, melyet ezt követően 2018 májusában lakóhelyének kertjében elültetett. A 10 magból 8 tő eredt meg.

A férfinél szintén 2018 szeptemberében került sor házkutatásra és lefoglalásra, melynek során a csekély mennyiséget meghaladó mennyiségű kábítószert foglaltak le nála.

A két férfi cselekménye a termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában