frissítve

2020.05.12. 16:40

Ismét kirabolták a Komlói úti takarékszövetkezetet (Videó)

Komoly rendőri erő vonult fel kedden délután a Budai vámnál található bankfiókban a Komlói úton, pont mint tavaly novemberben... Úgy tűnik, hogy nagyon népszerű lett a bankrablók körében a keleti városrészben található fiók. Kedden délután fél négy előtt pár perccel egy szájmaszkos férfi tért be pénzt követelve.

dg-hlb

Tucatnyi rendőrautó zárta le a Komlói út elején található takarékszövetkezet környékét, miután elsődleges információink szerint ismét kirabolták a bankfiókot. A zsaruk nagy erőkkel vonultak a 48-as tér irányából a hatoson a Budai vámhoz 15.50-kor.

A helyszínre érkező kollégánk tájékoztatása szerint az egész épület körbe van kordonozva, óriási a rendőri készültség. Mint megtudtuk, jelenleg tanúkihallgatás zajlik a területen, miután a zsaruk körbeszalagozták az épületet.

Az egyenruhások a környező házak mentén is kutakodnak, a bankfióktól 200-300 méterre kutyás rendőrök vizsgálják a nyomokat a Komlói úton a bankfiókkal ellentétes oldalon. A házak mögött az ebek szaglásztak.

Egy környékbeli, munkából épp hazaérkező lakó a kollégánktól érdeklődött, hogy mi történik éppen, a választ megtudva csak ennyit tudott hozzáfűzni az eseményekhez: „Már megint?” – miközben az arcára kiült az értetlenkedés...

FRISSÍTVE (17:21)

A rendőrség közleménye szerint egy férfi május 12-én 15 óra 20 perc körüli időben Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála és pénzt követel. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki. Az elkövető felkutatása folyamatban van.

Frissítés (19:16): A férfiről kamerafelvétel készült

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú„ zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A városból kivezető utakon, Komló felé, de a Siklósi úton, az M6-os előtti körforgalomnál is óriási a kocsisor, mert a rendőrök minden autót megállítanak, átvizsgálnak. A sofőröket kiszállítják, benéznek a csomagtartókba is.

Ahogy arról tavaly novemberben beszámoltunk, egy férfi 2019. november 19-én 11 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton bement egy pénzintézetbe, majd szájmaszkkal az arcán egy papírlapot rakott le az asztalra, amelyen az állt, hogy fegyver van nála és pénzt követel.

A rabló mintegy hárommillió forinttal oldott kereket. A szemtanúk egy 60-65 év közötti, sántikáló férfiról számoltak be, ám a tettest azóta sem sikerült elkapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában