Pécsi Járásbíróság

2020.05.26. 13:53

Letartóztatták a két és fél kiló kokainnal bukfencező motorost

A Pécsi Járásbíróság május 26-án egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását különös visszaesőként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított május 23. napján 13 óra 15 perc körül Pécs külterületén közlekedési balesetet szenvedett. A mentőszolgálat a balesetben súlyosan megsérült gyanúsítottat a nála lévő hátizsákkal együtt beszállította egy pécsi kórházba. A betegellátó személyzet – a vonatkozó szabályok alapján – megkezdte a beteg értéktárgyainak a leltározását, melynek során figyelmesek lettek a táskában található kettő darab téglatest formájú, nylon zacskóba csomagolt, összesen 2,5 kiló fehér port tartalmazó tömbre. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a csomagban található fehér por kokain. A gyanúsított büntetett előéletű, korábban a bíróság kábítószer kereskedelem bűntette miatt tíz év fegyházra ítélte.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára, a nyomozás kezdeti szakaszára, a gyanúsított különös visszaesői személyi minőségre, valamint arra is figyelemmel, hogy a bűncselekményt feltételes szabadságra bocsátása alatt követte el, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, valamint az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A bíróság határozata végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában