elképesztő!

2020.06.26. 14:27

Fegyverrel támadtak egy taxisra a pécsi belvárosban

A bama.hu úgy értesült, hogy egy harminc év körüli férfi akart a Barbakántól Pécs-Vasasra jutni, de az alagútnál előkerült a fegyver, amivel megfenyegette a sofőrt, hogy hajtson tovább. Kerestük a rendőrséget is.

Németh Krisztina

Csütörtök este 21 óra magasságában egy kapucnis, arcát maszkkal eltakaró férfi ült be egy Volán taxiba, ami a Barbakánnál várakozott – kezdi a történetet Kovács József, a Volán Taxi ügyvezetője.

– Az utas Pécs-Vasasra akart eljutni, de kollégánk a Kálvária-dombon lévő alagút előtt előleget szeretett volna kérni a furán viselkedő férfitől, aki erre fegyvert rántott – mondja Kovács József.

„Nem kell megijedni!”

– mondta a férfi a taxisnak, aki azonnal satufékezett és beszólt a rádión társainak.

„Segítség! Megtámadtak!”

Késő estig helyszíneltek a rendőrök a környéken

A sofőr valószínű ennek köszönheti, hogy nem történt nagyobb baj. Az egészen gyors reagálásnak és a GPS-alapú rendszernek hála több taxis is a helyszínre érkezett, valamint a hirtelen lefékező autóra felfigyelt egy rendőrautó is.

A támadó

ezután futásnak eredt a Széchenyi tér irányába,

de a közelben járőröző rendőrök azonnal elkapták a 30 és 40 év közötti férfit.

Úgy tudjuk, hogy a fegyvernek látszó tárgy meg is volt töltve.

Egy gumilövedékes, átalakított pisztoly volt,

aminek gumilövedékeibe csavarokat is töltöttek.

A taxitársaság vezetője a bama.hu kérdésére elmondta: társaságuknál nagyon rég volt már hasonló támadás, sőt olyanra, ami a belváros kellős közepén történt volna fegyverrel, nem is emlékszik.

Úgy tudjuk, hogy a Széchenyi tér irányába futott, de a rendőrök azonnal elkapták

A fiatal taxisnak, aki éjszakánként dolgozik a cégnél, az ijedségen kívül nem esett bántódása. Mi viszont nem térünk észhez, hogy ilyen megtörténhet.

A rendőrök még este 11 órakor is helyszíneltek a Hunyadi út és a Kálvária út környékén.

Kerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik egyelőre még nem válaszoltak. Amint bővebb információval is rendelkezünk, frissítjük cikkünket.

A rendőrség válaszolt a bama.hu megkeresésére. Tájékoztatjuban azt írják, hogy június 25-én este Pécsett, a Kálvária utcán egy taxi hátsó utasa gáz-riasztó fegyvert tartott a taxisofőr halántékához. A sofőr ezután félreállt, az utasa pedig a járműből kiugrott és elfutott. A rendőrök a 25 éves helyi férfit pár percen belül elfogták, majd előállították és kihallgatták gyanúsítottként. Ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást egyelőre nem kívánunk adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában