krimi

2020.08.28. 16:28

Se rendszám, se jogsi – elfutott a zsaruk elől a bátor sofőr

Egy másik jármű rendszámát szerelte fel autójára az az alsószentmártoni férfi, aki vezetői engedéllyel sem rendelkezik és lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

A siklósi rendőrök egy személygépkocsit, valamint annak vezetőjét akarták ellenőrizni augusztus 27-én 10 óra körül a Kistapolca és Siklósnagyfalu közötti útszakaszon. Amikor a sofőr meglátta az egyenruhásokat, félreállt autójával, majd kiszállt a járműből és beszaladt egy erdős területre. A rendőrök fél órán belül Kistapolca belterületén elfogták a 22 éves alsószentmártoni férfit.

Az intézkedés során az is kiderült, hogy a gépkocsivezető egy másik jármű rendszámát szerelte fel az autójára, valamint nem rendelkezik vezetői engedéllyel és lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. A férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a rendszámcsere miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatásakor a nyomozóknak azt is elmondta, hogy a forgalomból kivont járművet rendszám nélkül vásárolta, ezért tette fel rá egy másik gépkocsi hatósági jelzéseit.

A gyanúsított ellen egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárást indítottak, az engedély nélküli vezetés, valamint egyéb szabálysértések elkövetése miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek vele szemben a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában