Vádemelés

2020.10.01. 09:31

A harmadik félidőt a bíróságon rendezik meg

A Pécsi Járási Ügyészségcsoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt 16 személlyel szemben emelt vádat egy pécsi focimeccsen történt rendbontás miatt. 

bama

Fotó:

A PMFC labdarúgó csapata 2020 februárjában edzőmérkőzést játszott egy horvát csapattal.

A mérkőzésre a vendégcsapatot mintegy 50 horvát szurkoló is elkísérte, akik a pálya mellett a biztonsági személyzet által kijelölt kordon mögött szurkoltak csapatuknak, valamint zászlókat helyeztek el a pálya mellett.

A mérkőzésre legalább ugyanilyen létszámban érkeztek pécsi szurkolók is. A meccs közben a két szurkolótábor egymásnak üzengetett, majd mindkét tábor a pályára bement.

A biztonsági személyzet ekkor a horvát szurkolókat visszaküldte, azonban az egyik pécsi néző egy sörösüveget a horvát szurkolók felé dobott.

Ezt követően a pécsi szurkolók megindultak a horvát drukkerek irányába, melynek során köveket, fadarabokat dobáltak. Mindezt látva,az ellentábor a pálya melletti kerítést megbontotta és azokkal indultak a pécsi nézők felé. Ezután a két szurkolótábor tagjai a pályán kölcsönösen testszerte bántalmazták egymást.

Egy idő után a pécsi szurkolók látva az ellenfél létszámfölényét, elhagyták a sportpályát, majd a horvát nézők is visszamentek a szurkolóknak kijelölt területre.

Az ügyészség 16 vádlottal szemben emelt vádat részben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, részben csoportosan elkövetett rendbontás bűntette miatt, míg 40 gyanúsítottat megrovásban részesített.[$banner2]

Az ügyészség valamennyi vádlott vonatkozásában indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvények látogatásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!