Bűnügyek 2020

2021.01.04. 07:00

Bankrablás a Budai Vámnál: egymilliót érhet a jó füles

Bankrablás, akciófilmbe illő autósüldözés, taxistámadás, késes gyilkosság, ezek voltak a legnagyobb bűnügyek 2020-ban Baranyában.

Zsigmond József

Ritka eset, hogy egy bankot fél év alatt kétszer is kirabolnak, Pécsen ez is megtörtént. Tavaly májusban egy férfi szájmaszkkal az arcán bement a Komlói úti takarékbankba (melyet 2019 végén egyszer már kiraboltak), majd közölte, hogy fegyver van nála és a pénzt követelte. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. A rendőrség személyleírást adott a férfiról: körülbelül 175 centiméter magas, középkorú, erősebb testalkatú, arca teljesen szőrtelen, rabláskor feltehetően több réteg ruhát viselt. A nyomozóknak nem sikerült elfogniuk, így a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

A bankrablás után rövid időn belül, három nagyobb bűncselekmény is történt a megyében. Június végén megtámadtak egy taxist Pécs belvárosban. Egy kapucnis, arcát maszkkal eltakaró fiatalember ült be a kocsiba, aki a külvárosba szeretett volna eljutni. Mivel furán viselkedett, a taxis előleget szeretett volna kérni tőle, erre az utasa fegyvert rántott. A sofőr azonnal satufékezett és rádión segítséget kért társaitól. A fiatalember ekkor kiugrott a kocsiból és elfutott. A jelenetre felfigyelt egy közelben lévő rendőrpáros, és a 25 éves férfit hamar elfogták. Egy hónap sem telt el, és egy maszkos férfi bozótvágó késsel kirabolt egy siklósi kisboltot. Két nappal később egy pécsi élelmiszerboltot is kirabolt, akkor egy késsel a kezében követelte a bevételt. Az elkövető mindkét esetben elmenekült a helyszínről, később Jászapátiban fogták el.

Októberben egy akciófilmbe illő autósüldözés történt Pécsen. Egy gyorshajtót akartak megállítani a rendőrök Kertvárosban, ám a sofőr továbbhajtott. A rendőrök több autóval követték. Az egyik rendőrkocsit a Skoda felnyomta egy villanyoszlopra, míg egy másik autót a járdára tolt.

A sofőrt a Komlói úton állították meg, mikor egy civil autóval elé vágtak. Az ámokfutó megpróbált elfutni, de pár száz méter után utolérték, és a kezén kattant a bilincs.

Év végén halálos késelés történt a pécsi Buzsáki Imre utca egyik lakásában. Egy húsz­éves férfit késeltek meg, a három támadó közül az egyiküket – egy negyvenhárom éves férfit – a rendőrök a helyszín közelében elfogták. A másik férfi és élettársa elmenekült, őket egy napra rá fogták el a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában