bírság

2021.03.10. 18:29

Sokba kerülhet Baranyában is, ha nincs szájmaszk

Zs. J.

Több olvasói levél jelent meg lapunkban, ahol arról írtak, hogy a járvány terjedésének megakadályozására bevezetett óvintézkedéseket (szájmaszk használata a közterületeken) kevésbé tartják be az emberek.

Úgy látták olvasóink, hogy lazul a fegyelem. A napokban arra lehettek figyelmesek a pécsiek, hogy jóval több a gyalogos rendőr a belvárosban. Az Irgalmasok utcájában egy tízfős fiatalokból álló csoportot ellenőriztek, akik közül többen nem viseltek szájmaszkot.

Úgy tudjuk, a rendőrök csoportosulás, száj­maszk használatának elmulasztása miatt büntettek, illetve a Széchenyi téren és a nagy­áruházaknál is büntettek.

– A maszkviselési és a gyülekezési szabályok megszegése miatt a helyszíni bírság összege ötezertől százötvenezer forintig terjedhet – írta megkeresésünkre a Baranya Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya.

– A kihirdetett veszélyhelyzettel kapcsolatos szabálysértések (kijárási korlátozás, maszkviselési szabályok megszegése) esetén a szabálysértési eljárásban ötszázezer forintig terjedő szabálysértési pénzbírság szabható ki. Amennyiben ezeket a szabálysértéseket egyéb szabálysértésekkel együttesen, halmozottan követik el (közterületi alkoholfogyasztás, maszkviselés elmulasztása, csoportosulás) a kiszabható bírságösszeg maximuma hétszázötvenezer forintra emelkedhet – tették hozzá.

Arra a kérdésünkre, hogy Baranyában mennyi bírságot szabtak ki, illetve mi volt a legnagyobb büntetés a szájmaszk elmaradása, a kijárási korlátozások megszegése esetén, azt válaszolták, a rendőrség országos göngyölített statisztikát vezet, így erre konkrét adatott nem tudnak adni.

Címkék#szájmaszk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában