összesítő

2021.04.07. 18:08

45 közlekedési baleset történt az elmúlt héten megyénkben (képek)

A jó idő beköszöntével egyre több a motoros az utakon, figyeljünk jobban egymásra! – kéri a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

bama.hu (forrás: police.hu)

Forrás: police.hu

Baranya megye közútjain március 29-e és április 4-e között 13-an sérültek meg közúti közlekedési balesetben. Összesen 45 közlekedési baleset történt, amelyből 12 személyi sérüléssel járt. A személyi sérüléses balesetek öt esetben súlyos, hét esetben könnyű sérüléssel végződtek.

https://public.flourish.studio/visualisation/5786627/

 

Fotó: police.hu

Az elmúlt héten a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása, a szabálytalan kanyarodás és a követési távolság be nem tartása miatt történtek balesetek. A sofőrök több esetben elvesztették uralmukat a járművük felett, emiatt lesodródtak az útról és árokba hajtottak. Az egyik személygépkocsi vezetője, előzést követően vesztette el uralmát az autója felett, majd az árokba hajtott, ahol egy fának ütközött.

Fotó: police.hu

Egy másik személygépkocsi egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy motorkerékpárosnak, ezért összeütköztek.

 

Tavasszal egyre több a motoros az utakon, akik nehezebben észlelhetők, mert gyorsabban és dinamikusabban haladnak, mint a többi jármű, ezért kérik, hogy mindenki közlekedjen körültekintőbben.

Fotó: police.hu

Nagyon fontos, hogy a motorosok a téli pihenő után készítsék fel a járműveiket a biztonságos közlekedésre, és legyenek figyelemmel arra, hogy a hosszabb kihagyás után még a rutinos motorosok esetében is hiányosságok merülhetnek fel a járműkezelést illetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában