összesítő

2021.05.27. 18:30

Félszáz baleset volt egy hét alatt, köztük egy halálos

Az elmúlt héten nem mindenki ért haza, az egyik balesetben egy gyalogos életét vesztette.

bama.hu

Baranya megye közútjain 2021. május 17-e és 23-a között összesen 50 közúti közlekedési baleset történt, amelyből 12 személyi sérüléssel járt. A sérüléses balesetek közül kilenc könnyű, míg kettő súlyos sérüléssel végződött, egy baleset pedig halálos kimenetelű volt.

A legfőbb baleseti ok az elmúlt héten is a gyorshajtás volt, de történt baleset elsőbbség meg nem adása, szabálytalan kanyarodás, követési távolság be nem tartása, valamint gyalogos hibájából is.

A nyár közeledtével egyre több „kétkerekű” jármű közlekedik az utakon, ezzel együtt nő az őket ért balesetek száma. Felhívjuk a motorkerékpárral, segédmotoros-kerékpárral és kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy gondoskodjanak láthatóságukról, tartsák be a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat és használjanak védőeszközöket, amelyekkel csökkenthetik az esetleg bekövetkező baleset súlyosságának kimenetelét! Haladási sebességük alkalmazkodjon az út állapotához és vonalvezetéséhez! Nagy sebességgel haladva előfordul, hogy a közlekedő „kiegyenesíti” a kanyart, fának, betonoszlopnak, egyéb tereptárgynak ütközik, továbbá az útkereszteződéshez érve nagyobb rá az esély, hogy nem tud eleget tenni elsőbbségadási kötelezettségének.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy alkalmazkodjanak a váltakozó jellegű időjárási körülményekhez, és az út-, időjárási-, látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel közlekedjenek!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában