drogkereskedelem

2021.05.12. 09:56

Vádat emelnek a hátizsákjában kokainnal motorozó férfi ellen

A Baranya Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem bűntettének kísérletével vádolja azt a nemesnádudvari férfit, aki két és fél kiló kokainnal a hátizsákjában szenvedett motorbalesetet Pécs határában.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a férfi 2020 május végén ismeretlen módon jutott a több, mint két és fél kiló tömbösített, úgynevezett felütés előtti kokainhoz, amit feldolgozás és értékesítés céljából feltehetően Siófokról szállított motorkerékpárral. Ahogyan arról mi is korábban beszámoltunk, haladása során azonban nem tartotta a követési távolságot, így Pécs határában hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból leálló személyautónak, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

A betegellátás során az egészségügyi személyzet leltározta a vádlott értéktárgyait, és ekkor találták meg hátizsákjában a két, kokaint tartalmazó tégla alakú csomagot.

Fotó: police.hu

Az ügyben kirendelt szakértő megállapítása szerint a vádlottól lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma negyvenszeresen haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát, és négyszeresen meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát is.

Az eljárás kezdete óta letartóztatásban lévő férfi cselekménye kábítószerkereskedelem bűntett kísérletének megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában