Ítélet

2021.06.16. 13:55

Döntöttek a többször is rongáló férfi ügyében

A Mohácsi Járásbíróság a június 15. napján Z. M. Á. vádlottat 49 rendbeli rongálás vétsége miatt 250 óra közérdekű munkára és 2.515.000 forint kártérítés megfizetésére ítélte.

Bama.hu (Forrás: Pécsi Törvényszék)

A Mohácsi Járásbíróság a június 15. napján kihirdetett ítéletével Z. M. Á. vádlottat 49 rendbeli rongálás vétsége miatt – melyeket részben folytatólagosan, egy rendbelit pedig társtettesként követett el –, továbbá egy korábbi ítélettel alkalmazott próbára bocsátás megszüntetése folytán testi sértés vétsége miatt 250 óra közérdekű munkára ítélte. A bíróság összesen 2.515.000 forint kártérítés megfizetésére kötelezte a vádlottat a polgári jogi igényt előterjesztő 41 sértett részére.

A vádlott társát, akivel az egyik rongálási cselekményt társtetteségben követték el, a Mohácsi Járásbíróság 2020. november 24. napján meghozott ítéletével 60.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi egyik „szenvedélye” falfirkák, graffitik készítése.

A vádlott 2018. június és július hónapokban a baráti körében használatos „Street Madafaka” becenevét, az „LSB” és a „Bonki” szavakat írta fel alkoholos filctollal különböző formában Szekszárd város különböző köz- és magánépületeire, így többek között szakközépiskola, kulturális központ, főiskola, bíróság, kórház, járási hivatal, szálloda épületére, 24 társasház épületére, családi házakra, újságárus bódéra, tömbfűtő épületre, üzletekre, áruházra, garázsokra, autóbusz-megállóra és köztéri padra.

A vádlott cselekményeivel összesen 2.920.000 forint rongálási kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában