elmenekült, azóta is keresik

2021.06.28. 17:16

Féltem a családomat – hangzott el a Grubacs ügyében tartott tárgyaláson

Tovább folytatódott ma Grubacs Igor és társai elleni büntetőeljárás a Pécsi Járásbíróságon. A vád szerint a társaság 2015-ben egy vállalkozó több mint 200 millió forint értékű vagyonát szerezte meg csalás révén.

Zs. J.

Grubacs nevéhez írható még egy verekedés Dunaszekcsőn, illetve egy mohácsi sportüzletben nem fizette ki a nagy értékű árut továbbá egy autószerelőt is megkárosított.

Grubacs nevét év elején ismerte meg a közvélemény, mikor a rendőrség lecsapott egy drogszállítmányra. A banda az egyik fővárosi mélygarázsban épp az autókba pakolta a drogot, mikor a rendőrök rajtuk ütöttek. A banda feje, Grubacs Igor elmenekült, azóta is keresik.

Úgy tudjuk, a drogüzletig minden alkalommal megjelent a korábbi tárgyalásokon Grubacs. Ma a Pécsi Járásbíróságon kiderült, nem lesz könnyű helyzetben az eljáró bíró, mert voltak olyan tanuk, akik nem jelentek meg a tárgyaláson. Volt, aki kimentette magát és írásban előadta, amit tegnap fel is olvastak, hogy Grubacs Igor nevét a médiából ismerte meg, ahol vele kapcsolatban számos erőszakos és egyéb bűncselekményről lehetett olvasni. Csak feltételezni tudta, hogy amiatt hívták volna be, mivel korábban egy autós cégnél dolgozott.

– Félelemmel tölt el megjelenni a bíróságon. Féltem a családomat, kiskorú gyermekeimet – olvasta fel a bírónő a tanú írásos levelét.

A tárgyalóteremben jelen volt a másodrendű vádlott, Grubacs Igor felesége és tanúként megjelent az a vállalkozó és annak felesége is, akit az elsőrendű vádlott behálózott, majd ügyeskedésével megszerezte a vagyonát. A vállalkozó feleségéhez a harmadrendű vádlott intézett kérdéseket, aki jelenleg egy börtönben ül és onnan távmeghallgatás útján jelentkezett be.

Míg a kérdéseket tette fel, közben megszólalt a teremben a sértett nő férjének a mobilja. Pár másodpercig csörgött, mikor a bíró szóvá tette, hogy azonnal kapcsolja ki a készüléket. A férfit egy olyan személy hívta, akinek a tárgyalóteremben lett volna helye, de azt közölte, hogy nem tudott a tárgyalásról.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!