baleseti összesítő

2021.07.07. 15:30

Ennyien sérültek meg a múlt héten a baranyai utakon

A gyorshajtás ismét súlyos sérüléshez vezetett.

bama.hu (forrás: police.hu)

Forrás: police.hu

Baranya megye közútjain június 28-a és július 4-e között tízen sérültek meg közúti közlekedési balesetben – olvasható a police.hu oldalon.

Összesen 44 közlekedési baleset történt, amelyből hét személyi sérüléssel járt. Ezek a balesetek három esetben súlyos, négy esetben pedig könnyű sérüléssel végződtek.

Az elmúlt héten a gyorshajtásnak és a szabálytalan kanyarodásnak volt a legfőbb szerepe a balesetek bekövetkezésében, de történt baleset elsőbbségadás elmulasztása és a követési távolság be nem tartása miatt is.

Három súlyos sérüléssel járó baleset történt amiatt, hogy rosszul választották meg a járművezetők a haladási sebességüket. Egyik esetben egy személygépkocsi fának ütközött, egy másik árokba hajtott, egy kerékpáros pedig olyan lendülettel haladt lefelé a lejtős úton, hogy amikor fékezni próbált, megcsúszott, és elesett. Ezek a balesetek nagyobb odafigyeléssel elkerülhetők lettek volna.

Továbbra is meleg lesz, aki ezt nehezen viseli, lehetőleg ne induljon útnak. Legyenek türelmesek, körültekintőek, és tartsák be a közlekedési szabályokat. Tervezzék meg előre útvonalukat, és mindig legyen ásványvíz, vagy üdítőital önöknél akkor is, ha gyalogosan vagy autóbusszal közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában