bíróság

2021.07.08. 09:21

Súlyosbítást kértek a gyerekeket molesztáló edzőre

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokon kiszabott szabadságvesztés büntetés súlyosítását indítványozza annak a férfinak a büntetőügyében, aki edzőként több kiskorú tanítványához is szexuális indíttatással közeledett.

Zs J.

A 35 éves vádlott 2017 nyarától egy dél-dunántúli település sportegyesületének futballedzőjeként dolgozott. A férfi az óvodás és általános iskolás korosztályhoz tartozó gyerekekből álló labdarúgó csapatokat edzett, de többször tartott otthonában is összejöveteleket. Az ilyen összejövetelek során három gyermekkorú sértettet – egyiküket több alkalommal is – molesztált.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat 3 rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezett, a vádlott és védője felmentést kért.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!